Monday

Yang Singkat Makin Dicari Yang Labuh Makin Dilupakan

Assalamualaikum...






Kenapa perempuan zaman sekarang semuanya inginkan yang singkat singkat belaka . Dah cakap dah aku kalo keja kat shopping mall tu ghasak , orang lalu semua aku tengok . HAHA . mata empat besa lah . mampu melihat lebih jauh . Miiahahhah

Tu satu lah , aku pulak keja dekat kiosk tudung , tak semua lah aku cakap tapi kebanyakkan yang datang semua tanya aku soalan yang sama kat aku .

Akak 1 ; Adek, Tudung yang singkat ada tak ? # dah tunjuk saiz S paling kecik . dya pulak . Kecik lagi tada ke ?

Aku macam nak jawab akak balik je pakai tudung adek akak yang umur setahun tu . Yang tu kecik sungguh . Konfirmmm.

Akak 2 ; Saiz M ney besar sangat tak ?

Oshin ; Tada la besar . besar sket pada saiz S .

Akak 2; Saiz S pun besar je . akak nak cari yang singkat lagi .

Oshin ; Mintak maap lah kak , kiosk ney paling kecik saiz S je . Paling besar saiz XL . kalo akak nak singkat lagi akak gunting ah yang saiz S ney . pastu jahit sendiri .

Terus blah . Ha nak sangat tudung singkat aku dah bg idea bernas tanak pulak . Kang aku cakap suruh amek XL tu kangg apa pun tak bole . Bila tanya nak cari yang singkat singkat ney sapa nak pakai , anak ke ? jawab tada lah akak lah nak pakai . Dah la akak baik tak pakai langsung pun tapa . Tak sakit mata aku yang tengok pakai tudung tapi leher nampak belakang , depan nampak lurah wat pa? Kannn mulut aku dah jahat .

Entah la , aku pun tak paham , dah bg saiz kecik pun nak lagi kecik ingat baju kurung ker nak ada saiz XS bagai . Serius letih dan macam macam karenah aku dapat . Tatau lah dah berapa banyak bakul dosa aku angkut sebulan aku keja kat situ .

Ada yang mampu nak jawab soalan aku tak . sebab aku tengah musykil ney . Hurmm macam kalo kita jual tudung yang singkat , senang cerita macam kita menggalakkan lagi dya memakai tudung yang singkat , Agak agak kita berdosa tak ? Kiosk aku tu tada la sangat cuma waktu nak balik keja tadi terfikir .

Aku tada la nak cakap aku perfect tapi lebih cantik apa kalo kita semua kaum perempuan dapat melabuhkan tudung . Atleast tutup dada memadai lah . Kalau nak bertutup litup , Alhamdulillah . Aku pun sedang mengubah diri untuk lebih baik juga. Pelan pelan kayuh nanti sampai jua ke destinasi yang di redhai Allah s.w.t. Aminnn ;))

p/s; Tudung labuh pun cantik apa . Fesyen berpada pada lah kak kak sekalian . Umur bukan lapanbolas dah . dah puloh puloh punn . [ pesan kat diri sendiri juga]






13 comel oshin:

THE LEKAT LEKIT STORY said... [Reply Back]

sebab tu la org mula hilang hormat pada org yg bertudung sekarang. Macam sy ni tak bertudung tp cuba juga untuk berubah perlahan lahan walau org kata dlm menutup aurat ni takde tunggu seru bagai. sy setuju tp kalau bertudung tak tutup aurat pun sama je kan??

fRaMe+LenSeS said... [Reply Back]

kamu leh. Nadh mendoakan kamu ye.. :) leh leh leh.. chaiyokkk.. :)

oshin said... [Reply Back]

@THE LEKAT LEKIT STORY tada button like pulak kat comment awak . hehe . ada betoi saya setuju . sbb tu sy ckp bek tak payah tutup kalo nak yg singkat . nak pulak baju ketat tudung pendek pulak . ha lagi dahsyat

oshin said... [Reply Back]

@fRaMe LenSeS insyallah ;) doakan yer

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply Back]

ish2 kakak2 tu..

makin tua makin menjadi plak..

singkat2 juga dicarinya....

oshin said... [Reply Back]

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr Itu la pasal yang oshin tak brapa nak memahami disitu . huhu ;)

Muslimah Optimis said... [Reply Back]

entah apa yang best sangatlah depa nak pakai singkat2 tu..aima pon xfahamlah..

oshin said... [Reply Back]

@Muslimah Optimis bukan takat aima oshin pun tak paham . HAHA

alinac lover said... [Reply Back]

btol tu

.::: mr IQ :::. said... [Reply Back]

Menandakan dunia semakin menuju kehancuran, perkara baik dicampur dengan perkara buruk, kemudian claim ia sebagai perkara baik...

to lekat lekit story~ berubah.... Better late than never... Tp kena faham dulu kenapa kena pakai tudung... semoga sempat berubah...
(menyibuk je aku... :))

oshin said... [Reply Back]

@.::: mr IQ :::. Betul ;) better late than never . perbetulkan niat insyallah semua menjadi lancar . ;) tanya hati apa kehendak hati . Berubah kena selaras dengan niat serta hati ;)

kiera'sakura said... [Reply Back]

xske pkai tdung singkat2 skang nie..kira pown tgh usaha nk berubah..kte usaha same2 ye... =)

oshin said... [Reply Back]

@kiera'sakura Gud girl . chaiyok chaiyokk nah ;))

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space