Friday

Akak Kawasan !

Assalamualaikum..

Ney bukan kes terpengaruh dengan cerita KONGSI atau KL GANGSTER okeh ! bab bab abang kawasan serta adik kawasan memang aku tak brapa nak minat sangat . Tapi meh sini akak kawasan pula nak bukak cerita . Miiahahahaha

Aku bukan nak cakap apa lah kan . Dah sebulan da aku keja dekat pacific tu, membonceng lambreta kuning dan harus lah meletakkan diparkin yang berbayar agar motor tersayang selamat dengan jagaan abang parkin kawasan tu . HAHA

Tatkala waktu tengahari atau petang mesti aku akan keluar dari pacific tu , al maklum lah sejuk gedik dah aku kat dalam tu , sesekali nak juga keluar amek angin luar atau makan kat luar , nak dijadikan cerita abang yang jaga parkin tu dah familiar sangat dah dengan perangai aku yang keluar tak sampai 5 minit aku dah masuk parkin balik . Dan yang best nya sehari parkin rm1 , tak kesah la kita keluar atau masuk balik memang harga tu sampai malam .

Makin seronok lah aku pun keluar masuk . Bila pagi sampai tempat keja , orang lain sume tunggu nak bayar parkin motor sambil tunggu motor dowg kena rantai rapi rapi . Tapi tidak aku , dengan lagaknya seperti akak kawasan . parkin je motor terus belah . Pandai pandai dya lah nak rantai plus jaga motor aku . #ganas kan?

Yakni ada satu kali aku ney aku marah dekat abang yang jaga parkin tu , dimana beliau suka stand up kan motor aku . Dah aku cakap jangan stand motor aku sebab aku payah nak unstand balik . Motor gedabak besar anak gajah tu aku nak unstand terkemut kemut lah aku .

Dah aku cakap tanak dengar dah nasib lah 7 hari turut turut dya kena tolong aku unstand lambreta aku tu . Haa padan muka! Lepas seminggu je dya dah paham dah , motor orang lain je dya stand kan kecuali motor aku . HAHA . #tahu pun penatkan?

Lain kali kalau akak kawasan cakap dengar , kan dah kena bina muscle lengan hari hari unstandkan motor besar aku tu . Dya tu dah la kecik benor aku nengok , aku yang besor ney pun tak larat nak unstand kan , dya buat gagah bole . HAHA .


p/s; besi stand tu dah karat , memang payah nak unstand # aku pulak memang fail bab bab unstand motor . HAHA . cena JPJ bole bagi lesen tatau ! nasib lah derr

Thanks sudi singgah ^,^







6 comel oshin:

schaze zainn said... [Reply Back]

dulu parking moto kat pacific 50sen je.

:D

new entry : Tips | Interview

oshin said... [Reply Back]

@schaze zainn Harga barang pun naik, sewa kawasan pun naik lah . HAHAH

shahjiehan said... [Reply Back]

akak kawasan la sgt...


hahahahha

jom baca dan komen Jom uji kelajuan blog kita.


pasific kat mana?????

oshin said... [Reply Back]

@shahjiehan HAHA . mau tau ah . pacific starparade tu ha.

Solihin Zubir said... [Reply Back]

lambretta? biar betik ni naik lambretta? haha..

oshin said... [Reply Back]

@Solihin Zubir Amboihh tak ckup lagi ka betik kat umah tu smpai nak berbetik betik kat sini . Ayoo betol lah . hehe

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space