Thursday

Dolly Said Aaaaa , Doktor Nak Tengok Gigi !

Assalamualaikum....
lebih kurang cengini la . Cuma aku nganga luas sket pada budak ney .
HAHA
Setibanya pagi khamis, waahh sejak sejak cuti ney kan, bukan main lagi bangun awal . pukul 6.30 pagi u'olls dah bangun # bangga dengan diri sendiri . Aku seorang kakak yang THE best in the world bangun pagi pagi semata mata nak hantar adik pegi sekolah . HUHU basikal ado simpan ye dek ! tapa kakak rajin bebenor nak hantor kamu g sekolah . yela 2 bulan je lagi nak stay nan family bagai # mula dah sedih ! oke done mukadimah always panjang sangat.

Pukul 8 tepat motor kawan aku terpacak depan rumah dah tak sabar nak pegi cuci gigi katanya. Oke lah memandangkan aku kemalasan nak bawak motor aka save minyak motor . HAHA . so aku cakap pegi satu motor dah la kan . kurang sket kesesakan jalan raya pagi pagi ney # tada kena mengena pun . motor je punn ! alahaii .

Pastu dah sampai hospital lama aku bukan tau sangat selok belok hospital ney . so seperti lembu dicucuk hidung hanya mampu mem-follow belakang kawan aku ja . Miiahahahah . terok kann ?
Setibanya number aku 2005 dipanggil dah aku tatau nak masok bilik mana satu . Errr dok pusing la kiri kanan yang kawan aku dok tunjuk bilik tengah . Aduh ! bilik tengah pun banyak . HAHA . so tapa la aku tanya dekat kak sorang tu masok bilik mana .

Dah masok . Punya la banyak doktor gigi . Haiihh mana satu nak duduk . Budak praktikal pun banyak . serabot juga . Bilik pulak sempit kalao luas tapa . Adoiyai . Teringat pulak zaman sekolah rendah doktor gigi datang sekolah aku lah orang first pegi beratur . #mentang mentang gigi lawa , laju la awok punn . Miiahahahah. bajet!

Dah duduk dekat doktor tu , nasib perempuan usha belah kiri mak aihhh budak praktikal laki 2 orang . Hampeh jatuh saham nak kena nganga luas sebesar mungkin ney . Gigi banyak la katakan. HAHA . Cee muka control ayu baring jela kat situ . Sambil lampu oren disuluh menusuk mata .

Yang aku tak paham dah tapa la doktor tu nak cuci yang budak praktikal yang tolong pegang paip air tu asal sumbat dalam mulut aku sampai ke anak tekak . Hoih suruh cuci gigi je bukan anak tekak nasib tak bersembur air gigi tu kat muka dya tidak memang padan la . nak sangat sumbat ! . Herghh .

Tahu la budak praktikal pun dah tayah la nak tengok apa yang doktor tu buat kat aku sampai tertolak paip air ke anak tekak . Cer sabo sket . Letiihhh . Aku dah best sangat dah waktu doktor tu dok cuci rasa macam nak tidur pun ada even sometime tu ada juga rasa rasa nyilu kat gigi ney . Huhhh ! dalam hati bila la nak habes . HAHA#nak sangat cuci gigi .

Alhamdulillah doktor kata gigi aku oke oke aje . Cuma tu la nak kena gosok mengikut cara yang betul . HAHA . dah kena pegi sekolah balik belajar cara cara gosok gigi yang betul . Damm! Gigi jaga baik punya tak penah langsung kena cabut . kalo dulu kecik kecik longgar gigi tu mak aku lah jadi doktor gigi . cabut pakai benang . Gigi ditanam ataupun dilempar atas bumbung rumah . #tatau sebab pa orang tua tua buat centu . aku ikot ja . ^,^

oke done .

Thanks sudi singgah ^,^

p/s; kalau lepas cuci gigi memang sakit eh ? Errr tertiba rasa sakit pulak gigi .







4 comel oshin:

kucing said... [Reply Back]

hahah..
nak sedut kahak laa 2....

Solihin Zubir said... [Reply Back]

owhhh... patot la gigi pnjg.. sebab x pnah cabut rupanya... ;-p

Anonymous said... [Reply Back]

hahaha.... x leh lwn gigi alg g... eh! brapa rm cuci gigi?

Millomocca Danique said... [Reply Back]

syokla noh ada org teman nak g cuci gii.....i ni kena p sorang2....huk3

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space