Monday

Air Kosong Pun Dah Mahal

Assalamualaikum...

Sejak dua tiga menjak ney rasa malas nak update entry plus tadop mood ! seriously tadop mood dok fikir macam macam benda . Hurm tapa la pelan pelan kayuh ! *ape jela aku nak merepek ney . Miihahahaha
Tengahari tadi as usual pergi makan la kan sepatutnya hari ney aku puasa , ye aku berpuasa tapi sampai pukul 8.00 je , hebat tak ?*puasa yangyop neyy ! . Tadala actually gastrik menyerang dan sangat la sopan waktu dya menyerang tu dengan gaya yang sangat perlahan dan dan dan berjaya membuat muka aku masam macam cuka . HAHA. Hergh so terpaksa la berbuka diwaktu breakfast dan makan ubat . dan sekarang masih sakit . Adeh kes punca semalam la ney kuar makan dengan pegawai atasan pastu lantak mencicah sambal yang pedas lagi sedap tak hengat perot tu secondhand ! Kena kena terus perot menyentap terus tak makan saman nak pujuk balek . Belagak betol ! huh ! Abaikan pasal gastrik tu , menyampah dah aku . HAHA . esok esok la pujuk dya .

Tadi makan tengahari just simple je , makan bubur gandum yang disyorkan oleh beliau tu katanya sedap , so try la memang sedap sehingga rasa nak makan dengan mangkuk mangkuk tu sekali *oke tipu lagi . Dah dua hari dah aku asyik order air kosong sebab perot secondhand dah tak bole nak menerima air yang berkaler . Nasib lah . Pastu pasrt nak bayar pergi kaunter . bagitau dya bubur gandum dengan air kosong . dya cakap RM 1.50 , aku macam terkejut juga la kan padahal tak kesah sangat pun kan bagi aku still murah lagi . HAHA . jimat kan aku makan hari ney . Bubur tu harganya RM 1.20 so dah total dengan air kosong jadi RM 1.50 , haa fikir lah sendiri air kosong tu berapa kupang (kl=sen) . Mahal kannn ? selalunya orang akan bagi free tak pun cas 20 sen ja . Ney tak dah naek harga dah kedai tu melantak sampai 30 sen . Hishh hish .

So aku pun bagitau la dekat officemate aku . Dowg suma muka cekang je . Miiahahahah , terkejut kottt . Then nak sedapkan hati  aku pun cakap la , maybe air kosong dya tu dya pakai penapis air yang harga 3k kot sebab tu mahal sket . HAHA . padahal nan ado . hampeh . Restaurant besar pun boleh gagah la nak pakai penapis air harga 3k kannn ?

p/s; motip dya bawak air kosong dari rumah jimat duit! free je . penapis air rumah aku 2k juga. Miiahahahahah





10 comel oshin:

Syafie Abdullah said... [Reply Back]

ye ke air kosong 30 sen? abis nak buat mcmana nak jimat x yah minim he...he...

Entry terbaru http://apai77.blogspot.com/2011/03/hukum-memakai-haruman-beralkohol-ketika.html

oshin said... [Reply Back]

@Syafie Abdullah yela . tak caya mai kedah ;) hehe

Gen Fujita said... [Reply Back]

Kat kedai macam mana tu? Kalau kat kedai yang grand-grand kekadang memang mahal, RM1 pun boleh cecah. Tapi kalau kedai biasa-biasa, memang tak patut sangat la. 20 sen je patutnya, standard price, kalau baik hati bagi jelah free.

Orkid Edyliyne @ OrkEd said... [Reply Back]

betul2...
lebih baik bawa air kosong tu dari rumah...
bertapis lagi...
kasihan kamu...
jagalah makan tu ye...

oshin said... [Reply Back]

@Gen Fujita kedai yang tersangat la besa ja . huhu ;P

oshin said... [Reply Back]

@Orkid Edyliyne @ OrkEd hehe . yeah tu yg terbaek ;) tq yah

Mr Coway said... [Reply Back]

Pasang penapis air yg baik di rumah. Boleh jimat banyak duit..Coway

E::Z::A::N ♠ C::O::M::OT said... [Reply Back]

tanx sbb post psl air kosong ni... ni yg nk komen.. mmg la mhl sgt..
cik oshin boley la tinjau blog sy... boley kongsi2 isu...

oshin said... [Reply Back]

@E::Z::A::N ♠ C::O::M::OT hehe . terdetik nak buat post ney . huhuh

E::Z::A::N ♠ C::O::M::OT said... [Reply Back]

@oshin

tenkiu2, tenkiu so much!! hahaha (ade gak yg sudi baca blog ku) muka terharu sgt skrg ni..
hahaha tenkiu oshin!

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space