Monday

Selamat Hari Lahir Bondaku

Assalamualaikum...



Selamat hari lahir kepada Zaitun Bt Harun yang ke 54 on 07/03 . Birthday mak sama dengan tahun kita merdeka , 1957 so senang nak ingat umur mak bila nak sambut merdeka setiap tahun mesti ingat umur mak dah meningkat *tapi kalau lupa tanya orang tahun ney merdeka yang keberapa?sangat tak patriotik . Semoga ALLAH S.W.T sentiasa memberikan mak kesihatan yang baik  dan dimurahkan rezeki . 

Mak truly on your birthday i wanna ask for your forgiveness if along , angah , acik dan adik always hurt your feeling and making you cries . I know fourth of us always make you angry and upset . Doesn't means to do that but sometyme saja nak mengusik mak . HEHE . I'm still remember on your birthday 3 or 4 years ago we all celebrating at kedai makan dekat jeti Langkawi . i bought you a cake and bring in at kedai makan . Abah suap mak . sumpah sweet ! But nowwww . hurm nevermind . Im really miss our old family . Teringat pulak , nanti nak pergi sambung belajar mesti dah tak dapat nak rasa roti jala mak , tengok mak senyum , marah , membebel kann , rindu semua . 

Tak penah terlintas dalam otak aku akan berjauhan dengan mak juga akhirnya . Terima kaseh juga dekat mak sebab selalu jaga aku bila aku sakit , melayan karenah aku bila perot mengada-ngada mintak masakan mak yang sedap sangat . Bagi aku duit bila aku tadak duit , selalu cium aku bila aku nak pergi kerja , selalu doakan kebahagiaan , keselamatan dan juga kejayaan untuk setiap anak anak dya . Tak penah kenal erti penat mencari duit untuk bagi anak anak makan . Jasamu tidak terbalas wahai bondaku . Tiada dua mahupun tiga dihatiku hanya kau yang satu dunia dan akhirat . I make you a promise i 'll never let your tears drop down on your face again except your happiness tears to see all your children successful and make you proud to all of us !

This video has made from my sister yang jauh dari perantauan . Seriously doing this entry and see her video air mata tak putus putus jatuh ! I know along pun mesti menangiskan masa buat video ney sebab lambat lagi nak balek duduk dekat mak . Along tak sempat nak balek acik dah pergi dulu sambung mengaji . That decision really confusing me . Berat hati semua ada .


video

Dont cry baby tonight ! malam ney kita celebrate oke, acik belanja makan ! Sorry along jauh sangat nak ajak join , tapa insyallah ada kesempatan kita mesti dapat berkumpul satu family macam dulu lagi . Selalu doa agar kebahagiaan yang dulu akan kita kecapi kembali suatu hari nanti dan kebahagiaan itu wajib sampai bila bila ;). only sixth of us ! Sekali lagi Selamat Hari Lahir  Mak !




p/s; sorry kalau bi aku berterabur ! main rembat je . budak baru nak amek MUET !








2 comel oshin:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply Back]

epy befday 2 her...

semoga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur...

insyaallah

Anonymous said... [Reply Back]

huhuhu... mmg sedey nie!!!!

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space