Saturday

Perempuan Dan Gym !

Assalamualaikum...

Sediihhhh tak dapat join gathering blogger utagha dekat starparade petang tadi . HUHU. Aku bet dowg mesti ramai and mesti best tahap gaban punya kannn . Tapa la salam oshin dari sini jela . Sorry sebab tak dapat nak join kowg sebab oshin ada janji lain . ngeeee .

So dari aku fikir masalah tak bole join gathering tadi tu , masalah owg tak penah ambek berat pasal aku langsung , masalah bila senang suma ada bila susah tada sowg pun yang nak ada . WTFish lah kannnn . herghhh ! Dari meraung menangis fikir masalah cinta baek aku pegi gym , pecah peluh tension pun release kannn . Baring atas katil tunggu bila la masanya nak sampai so tada salahnya kita mencari ikhtiar untuk tambahkan tahap kesihatan kita disamping berdoa kepada ALLAH S.W.T agar dipanjangkan lagi umur kita . Aminnnn

Masok pun murah je 5 henget , Oh lupa nak cakap gym ney dekat stadium darul aman kedah , dibuka setiap ahad - khamis dari pukul 8.30 pagi -10 mlm, jumaat tutop! sabtu dari pukul 8.30pagi - 5ptg je .Kalau ada bola hari tu dowg akan tutop pukul 6ptg . Melangkah saja kaki masok gym pergghhh abang badan ketak ketak suma dah start tengok aku . HAHA . mana tak nya , aku sowg je kot perempuan kat gym tu , hari sabtu owg lain sibok lah kot bawak anak anak p bercuti so lengang je gym tu , aku plak cuti jumaat sabtu jela yang mampu pergi gym pun , hari lain dah balek pkul 5.30 petang . penat keja nak pegi gym pastu kul berapa pulak aku nak balek rumah kannn . bising je mak aku kalau aku balek malam , kalau lelaki tapa la kannnn balek lewat lewat malam . aku? mintak ampun lah yer . 


200 kalori ;)



mari berlari diatas trademil !
eh silap aku berjalan je , 30 minit sebelum balek ;)
oke sempat lagi , jumpa lagi sabtu depan 


Tertiba aku rasa rindu dekat kekawan yang mula mula ajak aku untuk ke gym ney . Millomacca and Hanea Rhine . Oh sangat merindui saat saat pegi gym bersama sama mereka . really have fun . sekarang tinggal aku sowg je . Abg badan ketak ketak pun kerap je jeling jeling aku kannn , asal nak suruh aku angkat besi jugak ke hape . sory aku tak kuat . HAHA , kowg ingat senang ke nak buat suma benda dalam gym ney , ia memerlukan kowg bertarung dengan fizikal dan minda kowg tau tak ? kalo kowg rasa kowg mampu capai yes kowg bole , tapi kalo kowg rasa kowg lemah aku tak rasa kowg mampu untuk bakar 50 kalori sekali punn . HAHA ;) total aku bakar kalori hari just dalam 300 lebih saja sebab hari ney gym bukak smpai pukul 5 ja , so kira oke lah kannn . Buat yang kita mampu dah la kang balek rumah bukan kurang sakit bertambah sakit lagi adalah . HEHE ;)

Nanti kalo nak buat gathering lagi apa kata pegi buat dekat gym, kita ajak Abg Ben sekali join , boleh dapatkan tips tips dari abg ben macam mana nak dapat badan pujaan lelaki malaya kannn ? sambil menyelam minum air kita tanya lah tips blogging sekali . Best kannn ? sesi ice breaking dalam gym , Wow gempakk ! pastu tengok sapa paling banyak bakar lemak dya tyme tu . Miiaaahhhahaaaa

p/s; kalau aku tension aku dah jumpa dah tempat aku nak release kan tension aku , dari pegi shopping habis beribu kann , baek aku masok gym , hidup jadi sihat dan kuat . HAHA 







6 comel oshin:

miss atie said... [Reply Back]

cool lah . hehe . mesti kurus . haha .

oshin said... [Reply Back]

@miss atie hehe ;) tq dear . doa kan yer

~fais~ said... [Reply Back]

huhuhu. best2 g gym..

oshin said... [Reply Back]

@~fais~ hehe , jum p gym

fRaMe+LenSeS said... [Reply Back]

tu dia aihh.. awek ketak2.. wiwit2.. hahahaha.. :p

oshin said... [Reply Back]

@fRaMe LenSeS wekkk !

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space