Friday

Kenapa Aku Benci Pasar Malam .

Assalamualaikum ...

Hari jumaat malam sabtu ney tak lekang dengan pasar malam kannnn , sapa p pasar malam tadi sila angkat tangan , eh tak nampak punnnn . HAHA , tapi kenapa aku benci dengan pasar malam ? Aku tak suka suasana yang bising , kelam kabot . Pi pun sebab mak dah ajak kan , sapa lagi nak jadi driver plus angkat barang mak aku kan , kalo tak aku ney . Sampai je pasar malam dah tengok orang ramai , rushing entah nak pegi mana tatau . pastu dengar plak " sekilo 3 henget ! sekilo 3 henget !" , adehh sakit telinga aku , dah tayah nak pakai mic dah ckup la dengan suara depa yang lantang tu . Pasar malam dah jadi market , so sapa sapa yang malas bangun pagi pagi buta nak pegi beli sayur , ikan bagai tu malam pi beli siap siap dekat pasar malam oke . jimat waktu tidur . HAHA .

Lagi aku tak suka , jalan jalan pastu terlanggar bahu lah suma benda depa nak langgar , kena yang laki miang miang keladi tu mula ah tangan sesaja je kannn . rasa macam aku nak kejar bagi penampaq ja . kalo setakat bahu tak heran la ney dah sampai barang aku depan belakang dya nak langgar memang cari mampus ah kan , cuba kalo nak kejar pastu nak pegi tanya dya " eh asal pegang barang aku ? "  kau ingat dya nak jawab pa ? " eh sorry tak sengaja " yela tu, bertuahhh dya nak jawab cengitu, dya bole kata " eh mana awk tau sy pegang barang awk ?, orang kat sini ramai kot " nahhh ambek kauu, free je kan bagi dya kenyang dya malam tu balek rumah siap bole bayang g kannn . cammmm pa lagi . tapi setakat la dok pegi pasar malam tak kena lagi ah kan . tapi sumpah aku benci la orang dok langgar langgar jenis tadak adab kannnn..

Sakit mata , sakit hati jumpa macam macam fashion dekat pasar malam , peghh lu minah pakai tudung , leher lu nampak kot plus pakai legging baju atas pada punggong , tayah pakai tudung tapa kot . gila sakit mata aku tengok , ada pulak pakai baju leher luas nak nampus, weyh nampak luvbite laaa, agak agak la tak reti cover ke hape? bangga siott tayang luvbite . merata penoh dada . gila ahhh  , muka relax selambe jalan dada penoh luvbite . Haiishhhh ! Agak la tempat tu public kot , orang tua tua , kanak kanak pun ada , segan lah sket . tayah tunjuk sangat bukan lawa pun luvbite tu , tak jadik pun bentuk love aku tengok .

Pi pasar malam ajak kapel , pegang tangan tamau lepas , tergesel gesel . Takot ke apa boyfren lari ? sampai aku nak jalan tak bole punya tanak lepas tangan boyfren tu aku juga yang kena cari jalan lain . dah la mak aku jenis jalan laju , aku nak kena kejar dya juga apa . Ney bukan kes aku jeles sbb aku tak pegi pasar malam dengan boyfren aku oke, kau ingat kalo aku g dengan dya , pegang tangan tanak lepas ke? sorry der kalo pegi memana pun dya jalan depan aku tinggal belakang oke . kalih kalih girlfren dah tadak belakang . mana ? haa cari la tunggu dok lagi .

Pastu tengah kalut kalut time ney la dya nak main message pun . Dah bole tengok handphone tu bukan nak tengok jalan dah , main langgar je orang then bukan nak mintak maap , alih alih buat muka ketat kat aku . Haiishhh rasa macam aku nak sekeh sekeh je kepala budak tu . Dok rumah tadi tanak message puas puas , dekat tempat orang ramai sibok lak dya nak main message .Menyampah gila ! kalo pegi pasar malam je macam karenah dok tengok , letih siottt . yang aku tau makk cepat la jom balekkk tamau pusingg dah . mak aku kalo dah bole pegi pasar malam mata dya rambang suma dya nak beli bak kata dya dalam kereta tadi " bawak seribu pun tak cukup kalo suma benda nak beli "

p/s; p pasar sila lah penoh adab dan tatasusila , jangan tau nak langgar je . sekeh kepala mau ?






8 comel oshin:

angah said... [Reply Back]

ala bru pasar malam belom lg expo baru taw cm mana bising nya...hahhaha

oshin said... [Reply Back]

@angah tau penah ja g expo . tetap tak suka p tempat bising bising . huhu

antudegil said... [Reply Back]

wee! len kali selamber je pegang barang tu. takyah rasa2 n ingat. :P by the way, tak suke pegi tmpt ramai org mmg la kena duk dlm bilik je.

Entri Terkini : Antara Fatwa Lain Perlu Dikuatkuasa Secara Serius Oleh JAKIM

shahjiehan said... [Reply Back]

amboi.. grgnya!! hehehe.. g ler pasar siang,x de la kene langgar... heee.. kekadang ade org saje2 langgar kot.. ehem3

oshin said... [Reply Back]

@antudegil melampau ah kan , selambe pegg. HAHA .

oshin said... [Reply Back]

@shahjiehan HAHA baru tau ka kata garang, wekkk !

fRaMe+LenSeS said... [Reply Back]

sabaQ cheQ.. tu la manusia.. macam2 ada.. hihi.. ;)

oshin said... [Reply Back]

@fRaMe LenSeS huhu , baek ;)

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space