Friday

Hukum Sambut Hari jadi

Assalamualaikum...

Haram ke kita sambut hari jadi ? Tak haram , yang haramnya apabila kita letak lilin atas kek dan kita tiup lilin tu , dan ditambah pulak nyanyi lagu " happy birthday to you " tu kannn . Dari kita menyanyi lagu tu ada lebih baek kita selawat ke atas nabi . Nak tau lebih lanjut tengok video bawah ney.




Meh sama sama dengar ustaz ney cakap . Dya cakap loghat kelantan sket tapi rasanya bole faham , aku faham takan kowg suma tak faham kannn . Aku tak pandai sangat bab-bab agama ney , tapi tak salah juga aku nak sharing dengan kowg suma kannn . Yang tahu alhamdulillah la , yang tak tahu sila la ambik tahu. So aku direct terus amek video , so tada la aku tersalah bagi maklumat kann . Nanti kowg cakap aku bawak ajaran sesat pulak . Selamat beramal !









10 comel oshin:

rayne rawt rawt said... [Reply Back]

ustaz ni orang dungun teganu.. orang kampung saye :D

Mr.IX said... [Reply Back]

salam blogwalking...thax for sharing ya....kawe pehe je kecek kelate ni....

oshin said... [Reply Back]

@rayne rawt rawt oh yaka ? ney loghat ganu ka kelantan ? Miahhaaa pening dah

oshin said... [Reply Back]

@Mr.IX sesama . Oh owg kelantan eh ?

ejulz said... [Reply Back]

baru tau ni.. xyah pakai lilin la lepas ni.. tapi bab nyanyi lagu hepy bday tu yg payah sikit.. sebab kat ofis pun org salu lagu utk smbut bday peg yg dirai..

jemput singgah Kampung kameq.. :)

1 ""Alhamdulillah dipermudahkan.."
"


2 ""SAYA NAK JOIN BLOGLIST E-RA PASHA BOLEH??"
"

waalllaa! said... [Reply Back]

ni loghat terengganu la oshin..ustaz ni org dungun kalu dok silap..heheh

oshin said... [Reply Back]

@ejulz cuba cuba la jgn nyanyi . huhu

oshin said... [Reply Back]

@waalllaa! oh yaka ? Miihahhhaaa . sama je loghat dya .

afrudy jalaluddin said... [Reply Back]

haram rupenye, naseb baik dah besar sikit ni dah x sambut birthday sgt, hehe

oshin said... [Reply Back]

@afrudy jalaluddin tak haram tapi bila disambut dengan nyanyian serta tiup lilin tu yang menjadikan haram . huhuh ;) nak smbut better selawat je

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space