Saturday

Mimpi Petanda Seru Untuk Berkahwin Sudah Sampai

Asssalamualaikum....




Pepagi lagi dah kecoh dengan seru bagai ney ? whats happen? Aku ney tada la percaya atau taksub dengan segala mimpi yang aku dapat . Yang pasti bukan mimpi basah , aku sekeh kepala kowg kalo cakap aku mimpi cengitu . Miahhhaaaaaa

Oke fine , semalam aku tidur agak awal dalam pukul 11 lebih cengitu . Tidak lah pulak aku terbayang bayang eeeeiii bestnya kalau kawen . Noo no no , yang aku tau semalam aku tidur sambil dengar lagu last last lagu tu dengar aku berdengkur * menipu je kejanya.

Sedang aku diulit berbagai bagai mimpi *tak ingat yang lain , terselit satu mimpi dimana ayah aku orang paling kalot tyme tu tertiba dya cakap kat aku " acik cepat siap sat lagi p butik kawen . tukaq baju kat sana ,pastu dah siap call abah g amek " . Aku pun pegi lah diiringi 4 bodyguard *tertiba ada boduguard ntah aku tak kenal sapa dya . Dah sampai kat satu butik  tapi bestnya butik tu ada lif dah macam shopping mall dah haa *merepek dah mimpi ney. Aku pun kelam kabot tertiba teringat " Alamak geng facebook satu pun tak jemput lagi ! " Miihahhhaaaa . Haa tu yang aku pelik tuuu kad jemputan pun tadak , and the most important is weyh sejak bila aku planning nak kawen pasaipa ayah aku kalot sangat ney .

Macam bangang disitu and pasaipa aku sowg ja kena tukar pakai baju pengantin suma , pengantin lelaki dok celah mana ? hawat tak mai sekali dengan aku? Lagi satu benda buat aku bengong kepala . Tapa la ikotkan saja adat mimpi . Miiahhaaaa . Pastu dah siap pakai baju pengantin suma *serius rasa lawa tyme tu . HAHA . Nak call ayah aku tertiba pulak handphone nokia E72 hilang . Part ney lawak model handphone aku nampak tapi bakal laki aku tak nampak . Mungkin sebab nokia E72 penah menjadi idaman aku tetapi setelah difikir fikir balek tak jadi beli . Miiahhhhaaaa

Daripada mimpi berkawen sampai bertukar ke treasure hunt , operasi mencari handphone pengantin dan akhirnya tergendala la mimpi tu disitu akibat dikejutkan mak aku pukul 6 pagi . Oh dammm , potong stiimmmm . Miiahhhaaaa . So sampai sekarang aku tatau motip mimpi tu . Takan ayah aku nak suruh anak dya p jadi  model photoshoot busana kawen kotttt . Bertuahhh ! Tapi asal ayah aku yang gelabah siap buat muka ketat kat aku lagi bila aku siap lambat . Haiishhh bengong lagu ney . Tapi kalo aku nak kawen pun takan sekarang . Belajar tak abes lagi . cita cita belum tercapai lagi . Duittt pun tada lagi kottt .


p/s ; agak agak pengantin laki tu sapa haaa? awat dya tadak pun dalam mimpi tuuu . Takan kawen sowg sowg kottt . Habes yang akad nikah dengan aku sapa dya ??? Waaaaaa . Mimpi apakah ini ?






7 comel oshin:

Cik_Shiqah said... [Reply Back]

hahaha. adess tak lama lgi dah tuh.
keh3 ;p

cik fara said... [Reply Back]

hee, dh bole kawin dah nih . ehee

oshin said... [Reply Back]

@Cik_Shiqah tadanya laaa

oshin said... [Reply Back]

@cik fara belum lagii umoq tak ckup lagi neyy

misznanarizal said... [Reply Back]

yeay!oshin da nak kawen..nnt jgn lumpa jemput geng2 kbu =)

oshin said... [Reply Back]

@misznanarizal haiishh mana ada . lmbt g aihhh . huhuh

Zaiya said... [Reply Back]

yihaaaaaahhh..
mimpi tuh saja nak melawak...

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space