Wednesday

Legging HARAM ?

salam U'OOLLLsss . 




google up !


aku memang suka berkongsi sume perihal pasai wanita kan ? aku kan wanita . eh bukan belom lagi . SAYA REMAJA !!!  hahaha . ;P . okelah memandang aku tada keja lagi . so terasa nak bagitau sume owg . sekarang fesyen macam macam kan kita lihat . so tidak ketinggalan dengan fesyen legging ney kan . so legging haram ker ? 

legging tu seluar yang ketat ketat tuh kan . correct me if im wrong . then kalo dah nama suar ketat lagi bole menampak kan bentuk kaki kita . dikira HARAM lah kan ? so tayah nak menghalalkan apa yang haram . ada sekali aku kuar nan sahabat aku then ada seorang perempuan ney naik Honda EX5 derrr . sekali dya potong keta aku . perghhh baru nak puji " good rider " sekali usha dri kepala smpai kaki dya . oke lah . awk bertudung then awk pakai legging . pastu naek moto . awk tahu tak seluar awk pakai tu ketat dah la baju atas pada punggung . then pakai legging . kalo baju awk labuh sampai ke lutut then longgar sket kot la kitaowg tengok sopan sket perempuan ney . tapi tak la cakap menghalalkan legging tu . sedap mata tengok la kan . ney dah baju sekian berlegging plak lagi lah sekian . kalo kaki sebesar ranting kayu tak kesah la nak pakai legging sbb tak fit pun nan kaki dya . cer try boh ranting kayu dalam legging tu besar mana ? legging tu besar lagi kot pada ranting kayu . HAHA . (*ranting kayu yang kecik kecik tu )

yes true ! aku pun ada seluar ketat jugak tapi aku pakai HANYA UNTUK TIDUR ! bukan untuk kuar pakai depan umum . ko nak kena ligan nan mesin gun ker nan parang ? pilih pilih . HAHA . dua dua aku tanak ! kalo family aku open minded sekali pun tetap aku takan pakai legging kat luar . expecially pergi tempat tempat umum . husiihh rasa macam owg tengok cek tak pakai apa . cekk maluuuu .....

tapi apa nak jadi bila ada owg menghalalkan apa yang sedia haram ? ada satu budak perempuan telah menghalalkan legging bole dipakai ? hoih belajar mana ney ? sesuka nak menghalalkan apa yang haram ney . laki pun belum tentu suka perempuan pakai legging kan . jangan perasan kalo keluar pakai legging then laki dok usha baek punya kau . kau dah jeling jeling sbb bajet dowg nak ngorat . padahal kau tatau dowg tu dok gelak gelak kan kau sambil geleng kepala . ada setengah laki tak sanggup nak tgk tapi cuba bayangkan yang mata keranjang . kau igt dowg tgk apa ? DOWG TENGOK BARANG KAU BAEK PUNYA TAYANG  laaa .  hurm bawak bawak la simpan legging tu dalam uma pakai kat DALAM rumah suda . " CIPTAAN ALLAH S.W.T SEMUANYA CANTIK CANTIK BELAKA . TAPI KALO TAK PAKAI LEGGING TU LAGI TAMBAH TAMBAH CANTIK " . meskipun diri tak secantik owg laen cuba cantikkan diri dengan sifat sifat yang dipuji ALLAH S.W.T . itulah kecantikkan yang kekal ;) waallahualam . renung renungkan dan selamat beramal semua . 

p/s ; pergi ke SINI untuk ketahui tentang LEGGING ADALAH HARAM . credit to ohtidak !






19 comel oshin:

syifaa said... [Reply Back]

aku sgt2 setuju dgn hg..
haram tetap haram dan tidak akan menjadi halal untuk yg haram..
tutuplah aurat mu sahabat selagi masih ada waktu, jika waktu mu ditarik kembali dan kau kembali menghadap ilahi ketika itu tidak ada guna lagi..
tutuplah auratmu sebelum auratmu ditutup dengan kain kapan...
*ingatan buat diri sendiri juga...*

oshin said... [Reply Back]

@syifaa tokojut den . fes tyme ney ang komen . HAHA . welcome welcome. yeah peringatan wt sume perempuan oke ! gud luck

waalllaa! said... [Reply Back]

saya sokong!!!

oshin said... [Reply Back]

@waalllaa! SEMANGAT ! tq tq

KUREKURE COMEL said... [Reply Back]

kurekure sokong.....betul2.....see...kurekure pun xpkai legging....ish2....kdg2 nmpk mcm hodoh la....

oshin said... [Reply Back]

@KUREKURE COMEL huhu tahu tapa . bagus bagus . jgn pakai oke. kat umah tapa ;)

azie ismail said... [Reply Back]

sokong jugakkkkkkkkk...........110%..hehe

yang penting suke sbb da ayat...ranting kayu...hahaha

oshin said... [Reply Back]

@azie ismail waaahh 110 % noh dasyat . hehe . ranting kayu tu on the spot je kuar . hehehe. ader ke kaki sekecik tu . ?? hehe

mimie said... [Reply Back]

yer sy setuju! legging mmg xseswai dipakai di tempat umum. tmbah2 pompuan b'tudung..huhu! azab nengoknyer

myn :) said... [Reply Back]

yess ! benci tgk pmpuan pakai legging ,
bajet je kot , geli geli :D

HAZWAN17 said... [Reply Back]

sokong 150%....
menyakitkan mata yang memandang

aleen aiden said... [Reply Back]

xpernah try pakai legging pon.sbb kaki pon da macam peha ayam,lagi nak pakai legging kan,.da sah2la huduh.hu3

ayushida said... [Reply Back]

betul2, klau nak pakai pun bukan tuk tunjuk kt org.....kena faham betul2 hal aurat ni... hehe, klau kura2 pakai legging, baru org nampak benda tu hodoh kot, hehehe

Ada tag tau :

http://ayurashidah.blogspot.com/2011/01/twenty-five-random-dua-puluh-lima-rawak.html
ada tag tau :

Fifyjammieasbim said... [Reply Back]

setuju nan sis =)

oshin said... [Reply Back]

@mimie huhu kan . sedih plak tgk pompuan2 yang still pakai

oshin said... [Reply Back]

@myn :) hehe . suar getah getah kan . hehe

oshin said... [Reply Back]

@HAZWAN17 tudiiiaaa 150% bagus kalo mintak percent ney

oshin said... [Reply Back]

@aleen aiden huhuh. kan . tapa peha dowg lawa ooke

oshin said... [Reply Back]

@Fifyjammieasbim tq syg ;)

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space