Tuesday

Pembuangan Tisu ?

Assalamualaikum...

naseb TM provide tisu yang banyak .
Miiahahahah

Selamat tengahari...Ney bukan sesi pembuangan tisu badan ke hape ney pembuangan tisu TM . HAHA .  Dah dua hari aku diserang hebat oleh selsema , aku ney jarang sekali nak dapat selsema ney tapi sekali dapat hambek kau ! HAHA . migrain otak otak aku . ditambah sekarang tengah traffic light merah . bila bersin tu mau tau ah . sentap perot aku . ggrrrrr . Tahan jela . Start pukul 8 pagi aku sampai opis , aku terus buat telemarketing . call sekolah . tapi lepas tu pukul 9 aku terpaksa stop sebab selsema melanda hebat . Asyik memanggil manggil nama " hashim " sorry lah yer pokcik hashim saya bukan rindu pokcik tapi hidung saya ney ha rindu benor dengan pokcik . almaklum la setahun sekali nak sebut nama pokcik . Miiiahahahaha .

Aku decide nak tidur je lepas tu , dan memang aku berjaya tidur selama sejam . Tu pun rasa malas nak bangun, kalau bangun bertambah lagi la tisu atas meja aku . Sangat tak senang dengan keadaan ney . sakit hidung aku , pedih dah tak larat nak membuang sisa hingusan yang kerap meleleh *geli tak ? HAHA.

Sambung buat telemarketing . dah pulak kena perli dengan cikgu cikgu yang aku call tu .

hello , assalamualaikum , saya daripada TM , dengan sapa saya bole bercakap untuk tanya pasal schoolnet sekolah? 

"hashim!" , err saya bukan hashim , saya azlan . cikgu IT sekolah ney .

dalam hati * aku sepuk jugak cikgu ney ! pura pura gelak . dammmmm

Centu lah aku kena , pastu ada jugak bila kitaowg buat call kena marah lah , cikgu cakap kasar lah . semua nak salahkan TM bila internet dekat sekolah tak dapat . Ney yang kitaowg call ney sebab nak tahu la bole ke tak ? Sabo lah sket . Dah bagi number hotline suruh buat aduan pun nak marah marah dekat TM lagi . apa cer ? Kadang kadang tu wayar internet tercabut pun nak geram dekat TM . Eh adek aku pun tau pasang balek wayar internet tu . Aku pun dah naik tension dah . Miiahahhaaha . Kalau aku ney techinician TM lama dah aku kuar p settle kan apa yang patut . Sbb kalau sekolah tension kami budak praktikal kat sini lagi tension . Nyyiiahahahahaha . after lunch sambung pulak call . 

abaikan pekerja TM ney .
muka sebek tahan nak bersin . Miiahahahahaha


Aku bukan nak salah kan sesiapa TM bukan sekolah pun bukan tapi kesabaran tu penting . Kami tahu pihak sekolah nak menggunakan perkhidmatan internet dengan cepat , kami pun buat sehabis baik untuk fix kan balek kerosakkan tu . Tapi cuba bawak bersabar , kalau kami ahli sihir tapa jugak , plink plink siap *sambil acuh tongkat sakti . bukan satu dua sekolah tak dapat . beratus sekolah kami nak handle . chillex ah . cool down bebeh ! 

nota cinta : Orang yang bersabar disayangi ALLAH S.W.T kann ?










7 comel oshin:

syairahmohdanuar said... [Reply Back]

alaa..siannye TM :( hehe.

oshin said... [Reply Back]

@syairahmohdanuar HUHU. sabo jela ;)

razni said... [Reply Back]

harab bersabar yee.. tinggal 2 mggu lg je kan..
hahaha

razni said... [Reply Back]

alaaahaaiii... comeynyer gambor org tahan bersin tu.. hahahaha

Qaseh dalia adelia said... [Reply Back]

makan ubat lah makcik..sian tisu tu haha

oshin said... [Reply Back]

@razni miihhahahaha . yer ;P

oshin said... [Reply Back]

@Qaseh dalia adelia dah makan nenek ! hahaha

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space