Wednesday

Muka Aku Flawless ke Flowerhorn?

Assalamualaikum...

muka dikala kurus dan macam minta penampar
sila jangan dikeji . puji kulit aku flawless time ney oke ?


Sigh* terasa amat ngilu perasaan dikala supervisor menegur muka yang kelihatan tidak flawless seperti zaman sinaran pasport kegemilangan . Ditegur secara lembut .

kenapa dengan muka kamu ? banyak ruam , sebab cuaca panas ke?

Errr? Memang sudah aku jangka itu akan berlaku , Hergh gara gara tangan gatai tatkala melihat orang memakai produk yang mahal dan gara gara tidak mahu mengecewakan geng grooming yang telah memberikan produk itu secara percuma .

Gatainya tangan ingin menukar  sesuki hati tak padan dengan muka tak bole pakai brand mahal mahal . Miiahahahahaha

Sudah ditegur oleh abah jangan menukar pakai brand lain selain dari brand yang dipakai sekarang sebab takot muka anak dya yang flawless gila ney hancur berkecai seperti kaca yang jatuh berderai =,=" muntah !

Oleh kedegilan anaknya ini yang sama naik dengan kedegilan abahnya , lalu ditukar juga . Miiahahaha sekarang padan la muka . Terasa nak buat plastik surgery berubah menjadi angelina jolie . haroommm

Teringat pulak kejadian 3 tahun lepas dimana muka dinaiki ruam ruam kecil akibat salah memakai pencuci muka yang tidak sesuai dengan kulit yang mulus lagi tulus ini . Dikala itu abah suda tidak keruan melihat muka anak yang disayang sayang ditatang dengan minyak masak yang penuh berubah menjadi monster merah tidak lagi menjadi kulit muka korea yang diidam idamkan oleh abah .

Dengan semangat nya abah membelikan satu set penjagaan muka felisa kosmetik yang berharga hampir ratusan ringgit . Tidak mengapa demi mengembalikan wajah anak yang disayang seperti sedia kala .
Punah harapan apabila tak sampai sebulan muka ini menjadi seperti ular yang hendak menyalinkan kulitnya dan berasa gatal sangat sangat seperti elegic sepi makan seafood .

Abah tidak berpuas hati lalu dibawak berjumpa doktor pakar muka untuk merawat,mak pun mula memainkan peranan mengeluarkan segala petua nenek moyang membuat resepi untuk ditempek dimuka, namun segalanya sia sia . Aku berasa hampa malu untuk menunjukkan muka tatkala berada diluar . dramatik*

Sehingga la aku pergi ke sebuah kedai yang murah aje . lalu promoter tu mengesyorkan pada aku untuk memakai set percubaan dari shurah warna pink punya .! Ternyata berhasil , kulit muka kembali seperti sedia kala .

Begitu ceria abah melihat muka anak nya kembali seperti sedia kala . Riang hati tidak terkata . Lalu aku pun cakap lah dekat abah .

Dah cakap dah muka ney tak bole pakai brand mahal .

Dikala itu abah hanya mampu tersenyum .

motip kat sini tak kesah lah brand apa yang kowg semua pakai untuk menjaga kulit muka kowg tapi make sure lah ia bersesuaian dengan kulit muka . Mahal atau murah bukan itu yang perlu dipersoalkan yang penting sesuai atau tidak . Sedangkan orang dizaman dahulu kala tak juga pakai brand mahal , hanya menggunakan tumbuh tumbuhan dan ulaman untuk dibuat menjadi masker muka . Masih ramai lagi yang mampu untuk mengorat . Miiahahahahha . Tak perlu menghabiskan duit ratusan ringgit untuk kelihatan cantik .

done . Thanks datang singgah ;)





16 comel oshin:

fRaMe+LenSeS said... [Reply Back]

comelnya. hehehe. umur berapa ni ?;)

oshin said... [Reply Back]

@fRaMe LenSeS time ney umor 17 or 18 tahun . lepasan SPM . hahaha

AdiSuda said... [Reply Back]

kn da ckp..degil...pkai yg murah dah la..ahaha

shahjiehan said... [Reply Back]

flawless tu amende??

hmm..xyah makeup2 pon dah comel! hahaha

bakat x de, tulisan pon buruk!! hahaha

shahjiehan said... [Reply Back]

jom baca dan komen Gambar dan simbol jiwang yang menarik di FB

shahjiehan said... [Reply Back]

jom baca dan komen 10 Camera DSLR Terbaik di dunia.

shahjiehan said... [Reply Back]

jom baca dan komen 10 Sungai terpanjang didunia

Izamir Ridzwan said... [Reply Back]

suci!!!!!!!!

oshin said... [Reply Back]

@AdiSuda HAHA . degil sket jer ;P

shahjiehan said... [Reply Back]

SJ leading! hahahaha

oshin said... [Reply Back]

@shahjiehan google translate ado . flawless tu sempurna . hehe . wekk ;P

oshin said... [Reply Back]

@Izamir Ridzwan tudiiaaa . memang time ney bajet muka suci baq ang . HAHA ;P

Solihin Zubir said... [Reply Back]

muka murahan kot.. sbb tu xleh pkai produk mahal.. haha.. ;-p jgn marah. nnt x flawless.. ;-p

♥yaya budak suka embun♥ said... [Reply Back]

comey. hehe :D

oshin said... [Reply Back]

@Solihin Zubir Haaa saja pun . kita owg miskin mana mampu pakai hat mahal mahal ;P

oshin said... [Reply Back]

@♥yaya budak suka embun♥ tq dear

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space