Monday

Penyakit 6 Tahun Kembali

Assalamualaikum...

Mulanya merajok tanak update tapi tak selamanya aku boleh simpan lama lama . Aku rasa aku selalu kott mengadu kat kowg yang aku selalu sakit perot kann ? rasa nak pegi operate lagi sekali pun ado juga . Hurm lepas aku call ayah aku cakap aku nak pegi klinik sebab sakit perot tu tertiba ayah aku marah aku balik . Herghhh ! bukan call suruh marah . Tension cengini . Ayah aku memang kalau aku sakit atau pun anak anak dya yang lain sakit bukan nak pujuk ouh lagi dya marah ada . HAHA nak nak perangai ketegaq macam aku susah betol kalau nak diajak pegi klinik mahupun makan ubat . So waktu lunch tadi tak sempat nak pegi , then minta izin dekat bos nak keluar kejap pegi klinik . Berjalan la aku dengan penuh ayu *hampeh ! sambil menahan kesakitan serta panas terik diluar tu .

Sampai je kat klinik dah daftar nama bagai then tunggu turn laa . Lama betol tunggu tauu perot aku pun makin sakit . ah ngada ngada lah kau tadi sakit sikit ja sampai klinik sepatutnya kau kecut ah sket lega ka hape ka . Yang bertambah sakit kenapa ? herghhh ! setibanya giliran aku . tetttttt

Doc : Yer kenapa ?

Aku : Ehem , perot saya ney dah 5 bulan dok sakit .

Doc : oke , sila baring * harap maklum doktor perempuan oke !

Aku : *rasa macam nak tidur terus ! mengantok dowh

Doc : Hurm , you selalu ada skip meals ker? Makan lewat ke? Makan benda pedas ke?

Aku : Mampu hanguk jela . *doc tekan perot saya kuat sangat !

Doc : *membelek cari rekod aku yang lama , Hurm last saya check you tahun 2005 , u r fifteen years old right ? and U have a gastric and dulu ada buat " breast examination " kann ?

Aku : Yer , *tertiba teringat waktu check mende alah tuh . muka dah suspen ingat ada kena mengena dengan sakit perot ! . Tapi kan doc dulu saya ada buat operation and dekat perot juga sebab usus saya .

Doc : Hah ? operation untuk apa ?

Aku : Hurm umur saya tiga bulan mak saya salah bagi makan , so usus tersimpul lah . *aku plak jadi doktor

Doc : Oh ya , bayi supposed diberi makan umur 4 bulan keatas and ur mom bagi you makan umur 3 bulan , dan bla bla bla 

Aku : sengih sampai telinga !

Doc : So benda tu tadak kena mengena dengan apa yang you rasa sakit sekarang ney . Cuma gastrik you yang dulu datang balek.

Aku : Oh oke .

Doc : Now i give to you this medicine , but promise with me u had to finished it ! and don't ever skip ur meals again ! If tak lega juga come and see me quickly.

Aku : Nggeeee *macam tahu tahu pulak doktor ney!, melangkah kuar bilik doktor. 

Doc : Neway, i tak penah lagi jumpa kes yang mak dya bagi makan waktu umur 3 bulan , selalunya bayi umur 4 bulan baru bagi makan . and i glad to hear that !

Aku : Senyum tak paham mende ! *suka lak dya ehhh ???


p/s ; ini bermakna aku terpaksa habis kan ubat lah ehh ? lepas tu kena g check up balek ? Herghhh ! naseb doktor cakap gastrik kalau appendix ? menangis aku !!! Tapi gastrik tak kurang hebatnya kalau sakit , tahap jalan ngesot dah aku . Muka pun pucattt , sabar jela.





25 comel oshin:

zacky ~786~ said... [Reply Back]

hoho.~ nie mesti kes diet :P

oshin said... [Reply Back]

@zacky ~786~ hishh tada laa , tak penah diet punn la

fRaMe+LenSeS said... [Reply Back]

semoga cepat smbuh macik.. ;) jgn skip makan da pasni.. ;) tau.. wat lagi nak ajak suma geng KBU p tarik tinga kamu.. :p

kiera'sakura said... [Reply Back]

sye ade tekanan drah rendah.. pown menci nk mkn ubat.. huhuhu

aDisH.sHidA said... [Reply Back]

oshin..take care yer....

oshin said... [Reply Back]

@fRaMe LenSeS tokwann oiii cek tak penah skip makan pun . cuma bila dah terasa kenyang tak mkn dah la . takan nak pksa perot kot . huhuh wekk ! lai lai tomoi juga stg

oshin said... [Reply Back]

@kiera'sakura hek hek ;) bahaya tekanan darah rendah , baek mkn ubt bnyk bnyk . Miiahhaaa

oshin said... [Reply Back]

@aDisH.sHidA tq kakak comel

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply Back]

sama la kita..ada gastrik.. kalo rasa nk diet tu mmg xmakan..

pastu mula la pedih perut.. sbb tu demok asyik kena mkn ja..

haha alasan xleh blah

oshin said... [Reply Back]

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr HAHA , oshin tak penah diet pun . cuma jarang makan je . huhu . ;))

cikblurr said... [Reply Back]

ish3..ciannya...len kli tamaw skip2 meals dh ok... :)

oshin said... [Reply Back]

@cikblurr hehe , baek doktor doktor suma ;))

nub said... [Reply Back]

makan banyak2 la bes.. hehe

azwa_amani said... [Reply Back]

habiskan uabt tauuu.nanti makin terok palk..

Bahulu said... [Reply Back]

jaga diri sementara masih muda....kalau dah tua2 nanti macam hal
(o_0)

Echin Nadiossa said... [Reply Back]

lol kesiannyee.jgn xmkn oke :)

oshin said... [Reply Back]

@azwa_amani yer tq amani

oshin said... [Reply Back]

@Bahulu huhu , insyallah

oshin said... [Reply Back]

@Echin Nadiossa abek bosh !

KUREKURE COMEL said... [Reply Back]

adooiii...msti mak oshin excited nk bg anaknye membesar cepat....hehehe..



mkn ubat sampai abis tau...

oshin said... [Reply Back]

@KUREKURE COMEL rasanya lah syg ;) hehehe

shahjiehan said... [Reply Back]

jgn skip makan... breakfast tu penting... ok??

anyway, take care...

Orkid Edyliyne @ OrkEd said... [Reply Back]

bersabar jelah..
ujian....

p/s: OE baru datang sini... salam perkenalan... (n_n)

oshin said... [Reply Back]

@shahjiehan baek bosh . terharu ney

oshin said... [Reply Back]

@Orkid Edyliyne @ OrkEd salam perkenalan ;)

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space