Wednesday

topik panas !

salam U'ooolllsss . topik hangat lagi panas apabila ada seorang blogger bikin kontroversi . HAHA
sume owg hebat memperkatakan tentang beliau "menjengkelkan : gadis bertudung ,melaram dgn shawl "
omygucci . HAHA . lawak sebenarnya . ada dya cakap tu betol tak salah kalo nak luahkan apa yang kita rasa pasal dunia fesyen zaman sekarang . tapi tengok kiri kanan dulu . ye awk blogger . kita kita pun blogger . bila awk tegur pastu letak gambar owg tengah naik is fatin liyana . sket sebanyak owg akan fikir dya dalang sume keburukan pasal fesyen tuh . hukhuk . aku blogger pun berpeggang pada kata kata abg ben yang kita blogger bole sesedap hati tapi kena fikir hati owg yang nak baca entry tu(*betol kn ) . mostly sume owg owg bertudung and berfesyen akan terasa (*epcially aku) HAHA .

aku pun ikot perkembangan fesyen jugak. tapi aku berfesyen tudung selagi bole diterima oleh ahli keluarga aku dan owg sekeliling aku tu tak jadi masalah buat aku . dan bukan kita kuar berbogel kan . bila dya sebut pasal yuna , anak rafali , hana tajima and what so on kan . aku adore dowg dowg tu tapi dowg mampu bawak style dengan cara dowg tersendiri tanpa mintak kita kita ney ikot . when dah jadi artis dowg bagaikan idola ryte ? sume owg ikot perkembangan mereka dan follow apa yang dowg pakai . so benda tu pun tak jadi satu masalah . oke kalo nak dibandingkan kenapa tak amek ayu ayunar . she is the one yang berfesyen shawl juga . verstaile . masing masing ada fesyen masing masing lah . tayah nak pertikai kan benda tu . selagi kita maseh ada dalam golongan yang tutup aurat dah la kan . pakai tudung sebb nak tutup aurat kerana ALLAH S.W.T tu lagi penting kan .

aku respect bro tu sbb dya berani . kenyataan dya ada jugak betol. tapi tu lah pensupport dya tu . HAHA . aku mcm terasa bila ada ckp fesyen tudung sekarang lebih lebih . tanak fesyen dh la . dok diam diam .

entry dya aku asa akan dapat traffic yang tinggi kowg caya la . sbb mmg kaw kaw punya bila si puan empunya gambar telah mengomen beliau dan telah dibalas oleh beliau dengan begitu fuhhh ! aku tanak masok campur .
tapi aku jugak terasa bila ada yang tak suka cara owg bertudung berfesyen . salah kah ? letak ribbon besar atas  kepala ? sepit rambut? headband ? hoho . terasa sgt2 . ada jugak owg nak pertikai bnda cengini . neway thanks for the advised untuk yang pakai tudung . akan diambil secara positif . kowg nak tau selanjutnya sila lah pergi ke belog beliau dan nilai lah sendiri oke. tanak cakap banyak . adiossss .lensa rosak . thumbs up!





2 comel oshin:

izryn halim said... [Reply Back]

ahaaaa..baru jek lepas baca. dye memang berani. dengan dunia sekarang cakap lepas bukan semua org bleh terima btw. hahaha...tp kesian la kat fatin liyana tu.Automatik org akan cop fatin tu tak elok. kalau cakap pasal aurat pempuan, lelaki memang pandai ckp jek. tp diorg tu pn aurat sendiri bukan nak jaga. Ntah2 telupa yg diri sdiri pn ada aurat nk kene jaga.

oshin said... [Reply Back]

@izryn halimdowg kalo bab nak menjatuhkan maruah owg mmg sedap je eh . ish ish kesian kat owg yang tak tahu apa tertiba kena cengitu . yang support pun pakai shawl tudung jugak. nak kutuk kutuk fesyen tgk kiri kanan dulu . adesss

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space