Wednesday

Gadis Cuci Telefon Dari TM

Assalamualaikum....

Selamat pagi uollsss , mesti dah breakfast kannn ? aku juga yang belum breakfast . HUHU , lapar oke . Fine entry kali ney mungkin ada sama dengan si IR . Miiahhhaaaa . satu tempat keja kann so apa yang jadi mesti la sama sama update tapi mengikut cara masing masing ! gambar yang dipaparkan mengikut kreativiti masing masing yang juga disnap oleh aku . HAHA . bangga disitu .

So pagi pagi buta aku telah dibriefing pasal Ops Cuci Telefon yang akan diadakan dekat unit aku ney . unit GSD , eh aku gadis cuci yang serba bagus (*ferasan !) oke fine tapi aku tak diberi tugas untuk mencuci ikot hati aku mau nak rendam terus je telefon tu dalam air , kannn senang . HAHA . kejam. Telefon telefon yang kami cuci adalah telefon yang telah direturnkan oleh customer . So sebelum dicuci harus lah mengikut procedure procedure yang telah ditetapkan . First kena test dulu sama ada telefon itu berfungsi ataupun tidak means kita kena try call orang dihadapan kita la , bukan call boyfren atau girlfren kowg . HAHA . lepas dah test dibawa pergi ke bahagian cuci dan memberus menggunakan berus gigi . kenyataan oke . jangan gelak . Lepas tu , diberi pulak kepada geng penyembur pewangi dan melekatkan logo TM kalau telefon tu tadak logo . Dan akan diberi pulak kepada geng pembalut . Haaa geng ney memang terer bab membalut . selalu balut hadiah kottt ! Dan akhir sekali akan diletakkan dalam kotak dan direkodkannn .

Haaa tyme test tu keja aku laaa , so berdepan dengan telefon telefon yang antik oke ! cantek rasa macam nak rembat bawak blek rumah satu . HAHA , dah tu deringan telefon pun unik . i likeee ;)


kerja aku lah tu , saja letak banyak banyak . 
Miiahhhaaaa


total sume 170 buah telefon yang aku ditestkan 
HAHA . 

geng baju oren cuci telefon !

tengok counter lah ! 

kusyuk nokk dowg wt keja . eh tapiii mana aku ?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaa aku larikkk g posing sowg sowg !
Miiaaaahhaaaa . 


p/s; 170 buah telefon sedang dibalut oleh geng geng tadik ! dengar kata tenghari ney ada lagikkk ! OMG cabuttttttt !





12 comel oshin:

Bro Framestone said... [Reply Back]

wah.. kerje ape nie ek...

cam best je.. ade x kerje baling2 tepon.. dah lame xbaling2 tepon nie

Izamir Ridzwan said... [Reply Back]

kita cuci laptop sudah

Ceqla said... [Reply Back]

ish² hilang lak dia ni......:)

oshin said... [Reply Back]

@Bro Framestone waahh terharu bro frammestone komen . hehe. ney keja Ops cuci telefon ;) tadak la bro nanti boss mara . hehe

oshin said... [Reply Back]

@Izamir Ridzwan ang ja la buat aku tak rajin cuci laptop

oshin said... [Reply Back]

@Ceqla curi tulanggg ! haha

Ieda Al-Habsyi said... [Reply Back]

BEST GAK, DAH DOK RAMAI2, LEH CUCI SAMBIL MENYEMBANGKAN :)
DAH DERMA BOLEH RAMAS TETEK, SAPA NAK?

oshin said... [Reply Back]

@Ieda Al-Habsyi HAHA . itu yang penting

ejulz said... [Reply Back]

telepon guna sim kad ada x? heHe.. kalau ada mintak 1.. huHu

oshin said... [Reply Back]

@ejulz haha , abes abes ;)

Solihin Zubir said... [Reply Back]

uik! yg merah tu mcm telefon umah sy ja? baru tukar ngan yg baru bulan lpas.. ;-p

oshin said... [Reply Back]

@Solihin Zubir Bhahhhaaa . yeke? ptut la pun . wekkk !

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space