Friday

Calon Pilihan Mak Mentua

Salam u' olllsss .

mood gathering tak habes lagi ney . HAHA . terasa macam hari ney nak jumpa lagi .(*fulun!). adakah hari ney rakyat rakyat alor star sudah pulang ke ini negeri ? argghhh jangan lagi , kowg raya dulu puas puas oke , sbb nanty jalan kat alor star akan mula busy dengan kowg . HAHA (*jahat gila) . Oke sapa nak jadi calon pilihan mak mentua ?? sila angkat kaki . HAHA . so here we go.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 gambar sekadar hiasan 
ney muka nak ngorat pak mentua . WTFunny.

1 . Wajib pandai masak . fine tatau masak ? hoih sekarang resepi di hujung jari anda saja . dok saja saja update belog kat dapur cer bukak Abg Mat Gebu . tu resepi sedia sedia sendap kat situ . misi perempuan adalah mengemokkan lelaki . HAHA , misi lelaki adalah ? teettttt !

2 . Kelulusan tinggi . FYI pada siapa yang cakap belajar tinggi tinggi akhirnya masok dapur juga . hoiihh perempuan sekarang independent oke , sambil dok masak kat dapur pun sempat amek order shop online tau ! diploma sekarang pun 10k . HAHA . bayangkan la kalo master , PHD . konfirm jenuh kira ! tapi pegi tanya kat mak cik tu la " mak cik nak jual anak ke jual kereta " HAHA . mintak diskaun sket . lalalalal

3 . Tahu kemas rumah , lipat kain , basuh kain . everything yang ada kena mengena nan kain . huishh kalo hat ney tatau payah la. silap silap laki balek rumah , konfirm dya cakap " ney umah ke tongkang pecah !"

4 . Bangun awal . anak dara kan harus la bangun awal . so sila bangun awal kalo pergi rumah mak mentua . rumah sendiri tahper . (*mengajaq!)

5 . Sopan santau , eh bukan santun la . harus la kan sopan santun , perempuan melayu terakhir katakan .

6 . Rajin solat . alhamdulillah . ney la menantu pilihan .

7 . Pandai mengaji . nanti bole ajar anak anak kan ?

8 . Pandai buat anak . HAHA . sila jangan fikir kotor oke . maksud kat sini , mak mentua mana nak tengok cucu dya hodoh ye dak ? tapi kalo itu dah ditakdirkan oleh ALLAH S.W.T. tima dengan redha jela . tapi ibu mana kan nak tengok anak dya lahir dengan ketidaksempurnaan . mesti nak yang cantek comel , kiut miut . disukai ramai kan ?

tu je la kot . yang hari hari mak aku dok bebel kat aku . so tu la calon pilihan mak aku ke mak kowg tatau la . kalo mak aku adek aku yang bongsu laki tu baru 12 tahun . hoih lambat lagi . HAHA . aku ? ish ish tak dapat dikesan bila tahunnya !

tips: kalo nak anak comel tiut miut macam gambar hiasan diatas (*muntah !), minum air soya banyak banyak , lagi best kalo bole buat sendiri soya tu , pantang kan makan kicap yer . kalo scan scan lelaki ha bole la makan kicap sket , takot satg anak tu kuar putih melepak kalot la dok hingaq perempuan ka lelaki ney . kalo kat korea tapa , depa memang HENSEM ! pastu sila la tengok banyak banyak cita korea dan bergaul nan orang cina . so nanti insyallah kuar macam yang kat atas tu (*fengsan) . petua mak aku ney ! dya dulu dok berkawan set set cina ja, geng melayu tak ramai .Tapi kalo nak anak mata biru pi kawen nan mat saleh . HAHA , tak biru jugak mata dya , pi beli contek lens kaler biru boh ! HAHA

p/s ; silakan menambah kalo tak ckup nasi . lalala









13 comel oshin:

NuSaNa NoSa 91 said... [Reply Back]

tapi kn oshin.. klu pompuan ni bljr tinggi2 sgt, lelaki2 takut nk dekat nnti.. camne tu?? ha3~ ^_^

oshin said... [Reply Back]

@NuSaNa NoSa 91 HAHA . belajar takat yang mampu dah ler . susa sangat apa kata pegi je pinang laki yang takot nak dekat tu . HAHA . abes cita

ming aka jia said... [Reply Back]

nak komen jugak le...bes en3 nih...salu jugak kna bebel ngn my mum...hehe maklum la umo semakin meningkat...isau jugak le...=P kot2 ada part yang terkurang di mata mertua hehe

oshin said... [Reply Back]

@ming aka jia hehe . sila sila . moga moga terpilih sebagai calon menantu pilihan . hehe ;)

Leya said... [Reply Back]

hehe best2...
nsb baik bkl mak mentua baik..
hehe...tpi btul la kne bgn awl kmas rumah..
tpi nsb baik msk dia xmara since leya xpndai msk..
haha..dia siap ajar..
suke suke.. =)

aliza said... [Reply Back]

part yg laen cam dah ok jer..tpi part bgon awal tuu
cam susah skit.kena belajar bangun pagi nie.hehe

oshin said... [Reply Back]

@Leyawaaahh abgus lah kalo cntu . hehe . balajar dari bakal mak mentua . weee i like ;)

oshin said... [Reply Back]

@aliza HAHA . sama dengan kena belajar ney . lalalal

AIMAN said... [Reply Back]

tudiaaa byknya syarat.. sempoi2 :P

oshin said... [Reply Back]

@AIMANbesa lah nak jadi menantu terbaek kan ;)

Solihin Zubir said... [Reply Back]

syrt tambahan! kena pandai menggemukkan isteri.. heheh..

oshin said... [Reply Back]

@Solihin Zubir tu pilihan menantu lelaki . hahah . harap maklum . wekk ;P

Echin Nadiossa said... [Reply Back]

anak saya comel mcm mak dya.sebab bapak dya xcomel.nyiahahahahah

Post a Comment

cakap suka suki . tapi ada batas okeh ;) tenkiu

 

Blog Template by YummyLolly.com
Sponsored by Free Web Space